Château Bouisset

La Clape.

Dette gamle og historiske vinområde fremstillede udelukkende hvide vine, da Romerne etablerede sig der for mere end to tusinde år siden. Narbonne var dengang den næst største by i Romerriget – næst efter Rom - og La Clape området var stadigvæk en ø.

Château Bouisset - som ejes af Christophe Barbier - ligger på massivet La Clape - lige øst for Narbonne - der grænser op til Middelhavet.

Efter at have drevet vingården og kældrene på Château Capendu, besluttede Christophe Barbier - i slutningen af 90'erne – sig for udelukkende at hellige sig sine egne vinmarker beliggende i området Bouisset, som i alt dækker over ca. 21 hektar vinmarker med havudsigt.

Christophe Barbier er måske mest kendt for sine vinmarker hvor der laves Terres Salées – både rød og hvid – hvor den hvide laves på den traditionelle druetype Bourboulenc, mens den røde laves på 100 % Merlot.

Markerne ligger helt ud til vandet på gammel inddæmmet havbund, og hvert år oversvømmer man markerne med lagunens vand i hele februar måned, både for at udrydde eventuelle skadedyr - bl.a. Phylloxera, da vinstokkene ikke er podet på amerikanske rødder – men også for at forhindre saltet i undergrunden i at trænge op til overfladen. Man kan dog stadigvæk godt fornemme et let saltet præg - både i næsen og i munden - noget som giver vinene et mineralsk touch.